PÄ torsdagen fattade regeringen beslut om att kreditgarantier för investeringar i ny kÀrnkraft införs. Busch berÀttar att RiksgÀldskontoret fÄr i uppdrag att vidta förberedande ÄtgÀrder för att kunna stÀlla ut kreditgarantierna, och att bistÄ regeringskansliet i att utforma dem.

Regeringen kommer ocksÄ att ta fram en ekonomisk riskdelningsmodell dÀr staten gÄr in och delar risken med de aktörer som bygger ny kÀrnkraft.

Hur kan man tolka det hÀr pÄ annat sÀtt Àn att kÀrnkraft inte Àr ekonomiskt lönsamt jÀmfört med förnybart?

KÀnns orimligt att staten ska stÄ för bÄde kredit och risk och i slutÀndan inte ens Àga grejerna. Vad för marknaden till bordet? Varför ska de ha nÄgon vinst i huvudtaget hÀr?

Fullt absurt.

  • balp@feddit.nu
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    8 months ago

    Jag tror Àven denna tidsplan Àr extrems optimistisk. Dubbla tiden och det kanske finns en teoretisk möjlighet att det finns pÄ plats. Men bra, vi vet nu att det tar en massa tid innan kÀrnkraften löser alla problem. Inte för att vi inte viste detta förra vintern. Kan vi nu börja titta pÄ det stora problemet vi har. Den otroligt konstiga modell för prisstyrning? Hur kan alla konsumenter tvingas till extrema priser, kraftbolagen göra extremvinster, Samtidigt som en del av detta betalas tillbaka kanske igen med tillfÀlliga lagar till konsumenterna?

  • Justin@lemmy.jlh.name
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    8 months ago

    LÄter som regeringen vill bara slösa vÄra pengar till privata företag. Arlandabanan 2: Electric Boogaloo.