Bra post pÄ /r/Sweden idag, skammlöst stulen.

TÀnk dig att du imorgon blir anstÀlld av polisen för att eliminera (eller minska drastiskt) gÀngkriminalitet i Sverige, vad skulle du göra?

  • svamp@lemmy.ml
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Som polis vet jag inte. Som politiker skulle jag göra fritids gratis, det kommer att vara lÀttast att fÄ igenom ett sÄnt förslag för Äk. F-3 men skulle vilja att det skulle vara gratis upp till Äk. 6. Satsa mera pengar pÄ olika ungdomsverksamheter, att det inte ska kosta massa pengar att spela fotboll t.ex, öppna flera ungdomsgÄrdar. Det behövs ocksÄ satsas mer pengar pÄ program som hjÀlper ungdomar ut ur kriminaliteten likt det anti-rasism program som Fryshuset hade pÄ 90-talet. Tror det kan hjÀlpa med mer vapen amnesti sÄ att man kan lÀmna in vapen till polisen utan att Äka dit för det.

    Mycket av problematiken med den ökade gÀngkriminaliteten och rekryterandet av barn och ungdomar tror jag har sin grund i utanförskap sÄ att satsa pengar pÄ att skapa ett bÀttre socialt skyddsnÀt för barn och ungdomar i utsatthet tror jag Àr den rÀtta lösningen. Men det Àr ju sÄklart ingen kortsiktig lösning utan kommer ta flera Är innan man ser nÄgon förÀndring i samhÀllet.

  • stoy@lemmy.zipOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    3 months ago

    Efter lite funderingar har jag kommit fram till en fyrstegsplan.

    1. Minska mÀngden rekryter för gÀngen

    2. Skapa lagliga alternativ till langare/gÀng för rusmedel.

    3. SpÀrra in förrövarna.

    4. Sammla in vapen och sprÀngmedel.

    5. För att minska mÀngden rekryter för gÀngen mÄste vi minska utanförskapet, det betyder att samhÀllet mÄste samarbeta, polis lÀgger resurser pÄ smÄbrott, och fÄngar upp ungar innan de avancerar i sin karriÀr, de koordinerar med skola och myndigheter för att ge ungarna stöd och intressanta alternativ till den kriminella gemenskapen. Stort fokus lÀggs pÄ stÀdning och underhÄll i utsatta omrÄden sÄ klotter och skadegörelse inte fÄr fotfÀste, detta för att stÀrka sjÀlvkÀnslan och stolthet för de som bor i omrÄdet, samtidigt som man raderar spÄren av gÀngen och minskar deras inflytande. Allt snack om att nÄgon Àger ett omrÄde mÄste tas pÄ allvar och stoppas.

    GÀllande kultur bör statlig media undvika att uppmÀrksamma gangsterrap, den ska absolut inte förbjudas, dÄ blir den en symbol för frihet, men den borde inte spelas i lika stor utstrÀckning som idag.

    1. Lagliga alternativ för att köpa rusmedel utöver tobak och alkohol behövs, dessa ska sÀttas ut enligt en franchisemodell, och bevÀpnade vakter ska skydde dem frÄn gÀngens attacker, det kommer naturligtvis vara kritiskt med ett bombskydd i början, och nationella bombskyddet behöver utveckla tekniker för att skydda dessa butiker och nÀrliggande omrÄde.

    2. Ledarna, vÄldsverkarna och mÄlvakterna mÄste spÀrras in, lika sÄ de personer som tillhandahÄller sprÀngmedel, det Àr skrÀmmande dÄlig kontroll pÄ vem som köper sprÀngmedel idag, detta mÄste styras upp. Ta bort ledning och vÄldsverkare sÄ minskar problemet kraftigt, lÀgg sedan till att Àgare till bilar/mc/bÄt fÄr ökat straff nÀr det Àr uppenbart att de enbart Àr mÄlvakt för en bil/mc för att skydda den verklige anvÀndaren frÄn straff.

    3. För att bli av med vapen och sprÀngmedel krÀvs en ordentlig vapen och sprÀngmedelsamnesti.

    Detta Àr hur jag tror vi fÄr bukt med gÀngen. Lol