Physics, coding and black metal.

Vyssiikkaa, koodausta ja bläck metallia.

Apparently also politics when it doesn’t devolve into screaming into aether.

  • 8 Posts
  • 72 Comments
Joined 1 year ago
cake
Cake day: June 13th, 2023

help-circle





  • Softa-alalla Suomessa keskimäärin kaikki tehään päin helvettiä. Mulla meinaa usein ottaa luonnolle se kuinka kiireellä pitää tehä turvallisuuskriittisissä hommissa softaa, ja menin tälle puolelle tasan sen takia että halusin tehä hommaa ilman et pitää juosten kusta noin niinku kaikki.

    Täällä osaavat tyypit alkaa lähestyy eläkeikää ja ei oo pidetty taitotasoo yllä niin ei vaan oo osaavia tyyppejä enää IT-hommissa samalla lailla. Toki niitä osaavia löytyy edelleenki mut jokaista osaavaa tyyppiä kohen o nykyää 99 tyyppiä joilla ei oo mitään havaintoo mitä ne o tekemässä.


  • Taitonetti o helpommasta päästä jos haluaa oikeesti fyysiset koneet. Joskus kans mäihällä irtoo laitteistoo joko konkurssihuutokaupoista tai ku vanhoja laitteita nakataan mäkee. Ihan harkittemisen arvosta voi olla sekin että pyörittää yhellä/parilla koneella useempaa virtuaalimasiinaa joita käyttää klusterikoneina, riippuen tietty vähän siitä mitä o kiinnostunu tekemään.


  • ananas@sopuli.xyztoSuomi@sopuli.xyzSinimusta siirtymä
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    5
    ·
    3 months ago

    D’Hondt, tai miten sitä Suomessa käytetään on kyllä kohtuullisen pahaa myrkkyä minkään muutoksen kannalta. Sinänsä olisi erittäin mukava nähdä jonkin sortin siirtoäänivaalitapa täälläkin päin maailmaa, kun olen itse ollut yli vuosikymmenen vakuuttunut siitä että se on vain parempi tapa hoitaa hommat.

    Meikästä koko poliittisen kentän yksipuolistuminen muutenkin on aika rassaavaa. Itsekkin joskus piraatteja äänestin (ja olin jopa toiminnassa mukana), mutta nykyään on kyllä itselläkin hyvin koditon olo politiiikassa. Muut puolueet nappasivat piraattien esiin tuomat ideat ja ottivat omiin käsiinsä, ja IMO piraateilta loppui vaan puhku uudistua samalla lailla. Toki olin selkeesti kohtuullisen vasemmalla laidalla sitäkin sakkia, mutta eipä se hirveesti haitannut, kun aika helposti sitä löysi yhteistä säveltä edistettäväksi joka tapauksessa.

    Mutta joo-o. Olisihan se kiva jos olisi puolue, jota oikeesti kannattaisi. Tuntuu et nykyään joutuu olemaan aika vahvasti sillä “todennäköisesti vähiten paska” -mentalilteetillä liikkeellä.



  • ananas@sopuli.xyztoSuomi@sopuli.xyzSinimusta siirtymä
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    6
    ·
    3 months ago

    Onko Vihreet siirtyny vasemmalle, vai onko ne vaan pysyny paikallaan kun muut ovat menneet oikealle? Tää on siis oikee kysymys.

    En itse muista että ne olisivat hirveästi kantojaan järisyttävästi (ainakaan perinteisen vasemmisto-oikeisto-akselin suunnassa) muuttaneet, mutta täytyy myöntää etten ehkä ole Vihreiden menoa niin tarkkaan seurannut. Toki nykyään kun ihmisoikeusasiat on profiloitunu vasempaan laitaan eikä vähän sinne sun tänne hajanaisesti pitkin oikeisto-vasemmisto-akselia niin koko kysymystä ei ole niin selkee miettiä.


  • ananas@sopuli.xyztoSuomi@sopuli.xyzSinimusta siirtymä
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Musta on hyvin surullista et sivistysoikeisto on vaan kadonnu aika pitkälle. Niitä oli jonkun verran omassa kaveripiirissä ja vaikka meikäläisestä ei ihan hirveen helposti oikeistolaista saakkaa, niin niitten kans tuli ihan hyvin juttuun ja vaihteli ajatuksia. En oo seurannu mitä niille nykyää kuuluu ku tiet vei eri suuntiin yliopiston jälkeen. En tiiä onko sille porukalle olemassa enää oikein semmosta edustavaa puoluetta, tuntuu et roleksipersut on ottanut Kokkareissakin aika paljon kenttää. Mut eipä tota oo kyllä oikein itellekkää puoluetta tällä hetkellä.

    Sitten toisaalta taas kyllä ihan mielenkiintosta ollu kattoo ku pari kaveria jotka ei sinänsä ole vaihtanut poliittisia ajatuksiaan tippaakaan on siirtyny vaan puoluekannassa vasempaan suuntaan kun puolueet valuu oikeelle.







  • Ota Suomalainen pankki jolla on halvimmat juoksevat kulut (toivottavasti 0€/kk), ja kilpailuta toinen pankki EU-alueelta.

    Suomen pankkien tarjonta kuluttaja-asiakkaille on aika heikkoa, verrattuna esim. saksalaisiin vastineisiin. Mulla on suomalainen pankki vain sen takia että voin maksaa helposti suomalaisella viitenumerolla varustettuja laskuja ja tunnistautumista varten, kaikki käyttörahat ja muut pankkipalvelut on Saksasta. Siellä pelkästään rahojen istuttaminen tilillä maksaa 2.8% vuosikorkoa kuukausittain, minkä lisäksi on ilmainen masteri. Nordnetti on kans arvo-osuustiliä varten, koska en jaksa tehdä veroilmoituksia ite sen suhtee.






  • Tässä on niin paljon virheitä, etten tiiä mistä ees alkais purkamaan. Selkeesti yhteiskuntopin tunneilla ei ainakaan oo kuunneltu. (Edustuksellinen) demokratia ei lopu äänestämiseen, se alkaa siitä. Erilaiset eturyhmät ovat olleet jokaisen toimivan demokratian osa niin kauan kuin demokratia on ollut juttu.

    Liitot taasen ovat vain yksi taho, joilla toki komppaajia, mutta eivät heidän vaatimukset edusta koko kansan tahtoa, eikä kukaan ole heitä valinnut ja antanut heille valtaa puuttua demokraattisesti valitun hallituksen toimiin.

    No, Suomen laki on tästä kanssasi eri mieltä. Sen lisäksi liittojen johto kyllä valitaan ihan vaaleilla, et kyllä, ne on valittu sinne. Eturyhmät yllättäen saavat ajaa omien jäseniensä etuja.

    Jos hallitus taipuisi, ei kansan, vaan ay-pomojen vaatimuksiin, aukeisi jatkon kannalta sellainen syöpäpurkki että huh.

    Ensinnäkään, tän kuvaaminen “ay-pomojen vaatimuksina” on aika helvetin älyllisesti epärehellistä, teit sitä tahallas tai et. Toiseksi, tää ei oo mikään “syöpäpurkki jota ei voi aukaista”, se on ollut auki yli 200100 vuotta. (edit: en osaa laskea)

    Kukaan tuskin ennen vaaleja myöskään oletti että tällaiseen toimintaan joudutaan puuttumaan, ja itse ymmärsin lakko-oikeus puheet perinteisten työnantaja-puolten painostukseen tarkoitettujen lakkojen kantilta.

    Aika moni näki tän tulevan, koska tätä on kirjaimellisesti tapahtunut ainakin 1800-luvun lopulta asti samankaltaisissa tilanteissa. Luuletko että Suomessa ja muissa Pohjoismaissa omistajapuoli on hyvää hyvyyttään antanut paremmat lähtöoikeudet työntekijöille kuin muualla, sen sijaan että ne olisi voitettu työtaisteluilla, joita nyt yritetään rajoittaa?