• SorteKanin@feddit.dkM
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    2 days ago

    Det handler vel om at bruge omkostningerne til at give den rette motivation.

    Altså hvis man fx gør det 20% dyrere at køre landbrug på en måde der er dårligt for klimaet (fx med en CO2 afgift eller noget i den stil), så vil varer fra det landbrug blive 20% dyrere. Men varer fra klimavenligt landbrug vil have samme pris.

    Regningen ender hos forbrugerne, men de vil generelt købe mere af det billige, så flere vil købe klimavenligt end før. Så vil flere landmænd prøve at lave klimavenligt landbrug da det er det der sælger.

      • SorteKanin@feddit.dkM
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        2 days ago

        Jojo. Jeg ved ikke hvor relevant det lige er for denne historie, jeg kommenterede bare på det der med at føre regningen videre til forbrugeren.

    • Grippler@feddit.dk
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      2 days ago

      Jeg tror mit problem med det er, at det rammer min retfærdighedsfølelse. Jeg syntes ikke det er retfærdigt at de har kunne profitere på at ødelægge så meget af vores allesammens natur og miljø uden at blive straffet for det. Det er ikke retfærdigt at det bare er helt konsekvensfrit det de har gjort.

      • Klorofyl@feddit.dkM
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        2 days ago

        Et eller andet sted er det jo politikkerne der har tilladt et så destruktivt erhverv at “blomstre”, der har skylden. Den enkelte landmand prøver jo bare at tjene penge under gældende regler.

        • SorteKanin@feddit.dkM
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          arrow-down
          1
          ·
          2 days ago

          … Og så skal man jo huske at vi kun har de politikere vi stemmer på, så hvis man gerne vil vide hvis skyld det er så kan man jo tage et kig i spejlet 😛.

          Det er vores alles ansvar. Jeg synes det er lidt underligt at beskylde politikere på den måde, det synes jeg bare giver mere politikerlede uden nogen motivation for at gøre tingene bedre. Overvej eventuelt blanddig.dk fra @DraagDunk@feddit.dk :)

          • Klorofyl@feddit.dkM
            link
            fedilink
            arrow-up
            2
            ·
            edit-2
            2 days ago

            Synes at politikker selv bærer skylden for den opståede lede. Brudte løfter og for mange indstuderede spindoktor-konstruerede svar. Hvilket også gør det svært at vide hvilken regering man stemmer ind. Mediedimentionen af politik var imo bedre og mere reel i “gamle dage”. Poul Nyrup som statsminister igen.

            Du har ret i at alle bærer et ansvar, men nogen mere end andre. Den lovgivende forsamling kan holdes mere til ansvar for klodens aktuelle kriser end du og jeg kan. Men man skal måske ikke brokke sig for meget, mens man selv spiser kød 5 dage om ugen. Jorden er befolket af 8 mia individer. Hvis 8 milliarder individer træffer gode klima- og miljøvalg, har vi helt andre forudsætninger for at ende er godt sted, end hvis alle tænker: jeg er jo bare lille mig, og mine handlinger betyder intet i det store regnskab, Danmark gør nok allerede, det er Kinas tur osv osv

            edit: tak for tilmeldingssiden ;)

      • SorteKanin@feddit.dkM
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        2 days ago

        Tja, hvis det ikke har stået i loven så er det jo fair nok. Vi straffer jo ikke med tilbagevirkende kraft når vi laver love.

        • Grippler@feddit.dk
          link
          fedilink
          arrow-up
          1
          ·
          edit-2
          2 days ago

          Nej jeg kan sagtens se logikken i, hvorfor de ikke straffes da de teknisk set ikke har gjort noget decideret ulovlig. Selvfølgelig skal vi ikke straffe med tilbagevirkende kraft, det er dybt problematisk ifht. retssikkerhed, men jeg står stadig tilbage med en følelse af voldsom uretfærdighed fordi det de har gjort har haft så skadelig påvirkning som det har. Havde de handlet i uvished var det lidt noget andet, men landbrugets skadelige påvirkning på miljø og natur har jo været velkendt i årtier. Og ikke nok med at de “bare ar fulgt loven”, de har jo aktivt arbejdet for, at det ikke skulle blive forbedret og langt hen ad vejen direkte forværret.

          • SorteKanin@feddit.dkM
            link
            fedilink
            arrow-up
            1
            ·
            2 days ago

            Havde de handlet i uvished var det lidt noget andet, men landbrugets skadelige påvirkning på miljø og natur har jo været velkendt i årtier.

            Men så kan man vel også sige at vi burde have indført love om det før - og så ryger skylden tilbage igen på politikerne/vælgerne.